De când am lansat acest website m-am gândit să îmi formez obiceiul de a scrie. Până acum nu am reușit să fac acest lucru, dar nu e niciodată prea târziu să mă apuc de asta.

Așa că vreau să pornesc o serie de postări în care să adun informațiile pe care le consum în cursul unei săptămâni, în primul rând pentru mine, să am o referință a lucrurilor pe care le-am găsit interesante, iar dacă și alți oameni le consideră valoaroase, cu atât mai bine.

Încă nu m-am hotărât asupra unei structuri sau categorisiri, așa că primele postări vor fi cel mai probabil doar un brain dump. Dacă descopăr un tipar al informațiilor pe care le recomand poate o să îi dau și o structură în viitor.

  • Deși multă lume consideră emailul ca fiind un mediu anacronic, încă sunt abonat la foarte multe newslettere din care învăț foarte multe. Atât timp cât îți cureți permanent inboxul, poți să ai și un inbox zero și să fii expus la foarte multe informații calitative. Așa că încep această serie de postări pe blog cu recomandarea ultimei postări de pe blogul lui Peter Diamandis despre moonshot mindset (da, blogul acesta va fi plin de romgleză, pentru că foarte multe din cuvintele acestea ori nu au un corespondend în limba română ori nu transmite fix aceeași nuanță pe care o are în engleză).
  • De vreo jumătate de an am început să folosesc mai des Twitter-ul (mă poți urmări aici) pentru a învăța lucruri noi și a fi expus la alte mentalități. Deși la noi în România nu pare că a prins la fel de mult ca celelalte rețele sociale, poți să îți construiești o listă de conturi pe care le urmărești de la care poți învăța foarte multe lucruri. Unul dintre primii oameni pe care i-am urmărit pe Twitter a fost Naval Ravikant, un antreprenor de succes și fondatorul angel.co. Îți recomand să îi citești thread-ul pe care îl are pinned și, dacă ți se pare util conținutul lui, să îi dai follow.

Featured image by Felix Rottmann on Unsplash

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment